Ongeveer 10 tot 15 keer per jaar worden er excursies georganiseerd naar diverse natuurgebieden in Nederland. Soms zijn de excursies binnen de eigen regio, maar ook andere delen van het land zoals het Lauwersmeergebied, de Biesbosch en de wadden(eilanden) worden bezocht.

3 Keer per jaar wordt het excursieprogramma gepubliceerd in Anser (maart-juli-november) en op deze site geplaatst.

september 2022

Nazomerexcursie langs de IJsseluiterwaarden

zaterdag 3 september 2022 - Tijd: Hele dag
Nazomerexcursie langs de IJsseluiterwaarden
Onze regio wordt gekenmerkt door een ongekende variatie aan biotopen. Vanuit het Veluwemassief kom je, via gevarieerde overgangsgebieden, aan de westkant uit bij de Veluwerandmeren en aan de oostkant bij de polders en uiterwaarden van de IJssel. Laatstgenoemde gebieden zijn het doel voor deze excursie.

Lees meer >>
  

oktober 2022

Birdwatch 2022, telpost Zomerdijk (Drontermeer)

zaterdag 1 oktober 2022 - Tijd: 07:30 - 13:00
Birdwatch 2022, telpost Zomerdijk (Drontermeer)
Dit jaar doen we al weer voor de 20e achtereenvolgende keer mee aan deze internationale vogeltelling. Aan dit evenement van organisator Birdlife International doen jaarlijks in ruim 30 Europese landen vele tienduizenden vogelaars mee.

Lees meer >>
  

Avondexcursie ‘Nacht van de Nacht’ door het Leuvenumse Bos

zaterdag 29 oktober 2022 - Tijd: 21:00 - 23:30
Avondexcursie 'Nacht van de Nacht' door het Leuvenumse Bos
Sinds 2005 organiseert de Gelderse Natuur- en Milieufederatie de zogenaamde “Nacht van de nacht”. Dit jaar dus voor de 18e keer en onze vereniging heeft besloten daar ook dit jaar weer aan mee te doen. In deze nacht gaat de zomertijd over in de wintertijd, waardoor de nacht een uur...

Lees meer >>