In het winterseizoen (september-maart) organiseren wij op elke 2e vrijdagavond van de maand een lezing over uiteenlopende onderwerpen omtrent vogels en natuur. Een interne- of externe spreker verzorgt dan een lezing over een interessant onderwerp. 

Onder de vogelwachtleden bevinden zich enkele zeer ervaren vogel- en natuur-fotografen, die regelmatig op zo’n avond hun beelden laten zien.

Lezing ‘Nordic: wildernis op het dak van Europa’, door Philip Friskorn
13 September 2019

Lezingen

september 2022

‘In vogelvlucht’ door Jan van der Knokke

vrijdag 9 september 2022 - Tijd: 20:00 - 22:30

Locatie: De Kiekmure, Harderwijk
'In vogelvlucht' door Jan van der Knokke
De foto’s die Jan zal laten zien zijn gemaakt in Nederland in verschillende natuurgebieden, onder andere de Weerribben en de Wieden. De foto’s zijn gemaakt in verschillende jaargetijden waarbij ook het gedrag van vogels aan de orde komt. Naast de vogels komen ook andere gevleugelden op het scherm, soms hele kleine,

Lees meer >>
  

oktober 2022

Gevleugelde Herinneringen – Lia Kok en Ben van Bokhoven

vrijdag 14 oktober 2022 - Tijd: 20:00 - 22:30

Locatie: De Kiekmure, Harderwijk
Gevleugelde Herinneringen - Lia Kok en Ben van Bokhoven
'Gevleugelde Herinneringen' is een presentatie over de natuur van Noorwegen en Zweden. Aan de hand van de seizoenen reizen we kriskras door deze immens grote landen. Centraal in deze lezing staan de vogels.

Lees meer >>
  

november 2022

De vlucht van de Kraanvogels – door Herman van der Hart

vrijdag 11 november 2022 - Tijd: 20:00 - 22:30

Locatie: De Kiekmure, Harderwijk
De vlucht van de Kraanvogels - door Herman van der Hart
Meer informatie over deze lezing volgt binnenkort

Lees meer >>
  

Vogelwachtavonden

Jaarlijks organiseert de Vogelbeschermingswacht een Vogelwachtavond op een woensdagavond in april en november. Tijdens deze avonden wordt er een lezing gehouden die betrekking heeft op natuur en vogels. De lezing in april valt samen met de jaarlijkse algemene ledenvergadering en de lezing in november betreft een gezamenlijke avond met de KNNV Noordwest-Veluwe. De lezingen worden soms ook in de dagbladen gepubliceerd en zijn ook toegankelijk voor niet leden.

Geen Evenementen