In het winterseizoen (september-maart) organiseren wij op elke 2e vrijdagavond van de maand een lezing over uiteenlopende onderwerpen omtrent vogels en natuur. Een interne- of externe spreker verzorgt dan een lezing over een interessant onderwerp. 

Onder de vogelwachtleden bevinden zich enkele zeer ervaren vogel- en natuur-fotografen, die regelmatig op zo’n avond hun beelden laten zien.

Lezing ‘Nordic: wildernis op het dak van Europa’, door Philip Friskorn
13 September 2019

Lezingen

december 2020

* Verplaatst * De grote trek van de Kleine zwaan, door Wim Tijsen

vrijdag 11 december 2020 - Tijd: 20:00 - 22:30

Locatie: Veluvine, Nunspeet
* Verplaatst * De grote trek van de Kleine zwaan, door Wim Tijsen
Deze lezing gaat over het leven in al zijn facetten van de Kleine Zwaan, een kwetsbare vogelsoort waarvan er nu nog zo’n 20.000 in NW-Europa rondvliegen tijdens de winter. Kleine Zwanen zijn arctische broedvogels die elk jaar een tocht van 8.000 km op en neer maken tussen hun broedgebieden in het uiterste noorden van Rusland en hun overwinteringsgebieden in NW-Europa. Nederland en Engeland speelden daarin tot voor kort een hoofdrol, maar dat is snel aan het veranderen, o.a. door opwarming van het klimaat.

Lees meer >>
  

februari 2021

Spanje, een reis door steppes, sierra’s en dehesa’s, door Jan van der Geld

vrijdag 12 februari 2021 - Tijd: 20:00 - 22:30

Locatie: Veluvine, Nunspeet
Spanje, een reis door steppes, sierra's en dehesa’s, door Jan van der Geld
Spanje is vooral een droog en zonnig land. De natuur en landschappen die je er vindt zijn dan ook verbonden aan dat klimaat. Dat levert bijzondere ontmoetingen op, vooral als vanaf half april ook de trekvogels uit Afrika terug zijn. In het grootste deel van Spanje is er wel één...

Lees meer >>
  

maart 2021

(B)art vogelfotografie; een beeldverhaal. Wat zit er achter die mooie vogelfoto?, door Bart Stornebrink

vrijdag 12 maart 2021 - Tijd: 20:00 - 22:30
(B)art vogelfotografie; een beeldverhaal. Wat zit er achter die mooie vogelfoto?, door Bart Stornebrink
We kennen Bart als een gedreven natuurmens, die oog heeft voor detail. Dit weet hij op prachtige wijze vast te leggen in zijn foto’s, die vaak ware kunstwerkjes zijn. Op enthousiasmerende wijze weet hij te vertellen over wat hij heeft vastgelegd en op welke wijze. Wat beleeft de fotograaf en...

Lees meer >>
  

Vogelwachtavonden

Jaarlijks organiseert de Vogelbeschermingswacht een Vogelwachtavond op een woensdagavond in april en november. Tijdens deze avonden wordt er een lezing gehouden die betrekking heeft op natuur en vogels. De lezing in april valt samen met de jaarlijkse algemene ledenvergadering en de lezing in november betreft een gezamenlijke avond met de KNNV Noordwest-Veluwe. De lezingen worden soms ook in de dagbladen gepubliceerd en zijn ook toegankelijk voor niet leden.

Geen Evenementen