In het winterseizoen (september-maart) organiseren wij op elke 2e vrijdagavond van de maand een lezing over uiteenlopende onderwerpen omtrent vogels en natuur. Een interne- of externe spreker verzorgt dan een lezing over een interessant onderwerp. 

Onder de vogelwachtleden bevinden zich enkele zeer ervaren vogel- en natuur-fotografen, die regelmatig op zo’n avond hun beelden laten zien.

Lezing ‘Nordic: wildernis op het dak van Europa’, door Philip Friskorn
13 September 2019

Lezingen

januari 2022

Nieuwjaarsbijeenkomst *Afgelast*

vrijdag 14 januari 2022 - Tijd: 20:00

Locatie: Veluvine, Nunspeet
Nieuwjaarsbijeenkomst *Afgelast*
Deze avond is afgelast! We willen de invulling van deze avond doorschuiven naar een latere datum. Dat zal zijn aansluitend aan onze algemene ledenvergadering van woensdag 13 april a.s. Leden die een bijdrage voor vrijdag 14 januari hadden toegezegd, hebben die avond alsnog de gelegenheid om iets te presenteren. Daarnaast...

Lees meer >>
  

februari 2022

Determinatie van vogelveren

vrijdag 11 februari 2022 - Tijd: 20:00 - 22:30

Locatie: Veluvine, Nunspeet
Determinatie van vogelveren
Deze avond wordt verzorgd door Evert Ruiter.

Lees meer >>
  

maart 2022

Turn the tide, vogels rond de Noordzee

vrijdag 11 maart 2022 - Tijd: 20:00 - 22:30

Locatie: Veluvine, Nunspeet
Turn the tide, vogels rond de Noordzee
Vier en half jaar reisde fotograaf Sijmen Hendriks langs de zeven landen die een Noordzeekust delen. De reis voerde langs Shetland, Orkney, Schotland, Engeland, Frankrijk, België, Nederland, Duitsland, Denemarken en Noorwegen. Onderweg fotografeerde Sijmen de rijkdom van het vogelleven langs de Noordzee.

Lees meer >>
  

Vogelwachtavonden

Jaarlijks organiseert de Vogelbeschermingswacht een Vogelwachtavond op een woensdagavond in april en november. Tijdens deze avonden wordt er een lezing gehouden die betrekking heeft op natuur en vogels. De lezing in april valt samen met de jaarlijkse algemene ledenvergadering en de lezing in november betreft een gezamenlijke avond met de KNNV Noordwest-Veluwe. De lezingen worden soms ook in de dagbladen gepubliceerd en zijn ook toegankelijk voor niet leden.

Geen Evenementen