Reisverslag van 6 t/m 13 april 2010

Vorig jaar september was ik al in de Coto Doñana maar het gebied stond toen geheel droog. Natuurlijk wist ik wel dat het voorjaar een betere tijd is om dit gebied te bezoeken maar dat het zo droog zou zijn had ik niet verwacht. Ik kon mij toen wel goed voorstellen hoe het in het voorjaar moet zijn en dit was voor mij dan ook de hoofdreden om hier naar terug te gaan.

Rond Sevilla heb je meer interessante vogelgebieden, zie “Where to watch birds in Southern & Western Spain” van Ernst Garcia & Andrew Patterson, vandaar dat wij ook de op het voorblad genoemde gebieden hebben bezocht. Deze zijn qua biotoop totaal verschillend van die van de Coto Doñana. Zo is de streek ten oosten van Sevilla hoofdzakelijk een landbouwgebied en rond Aracena (tegen de grens met Portugal aan) bergachtig. Al de gebieden liggen op een afstand van ca. 120 km van elkaar.

We vlogen vanaf Dortmund-Weeze met Ryan Air naar Sevilla waar we via internet op het vliegveld een auto hadden gehuurd. De hotels/hostals waren van tevoren via Booking.com geregeld.

Lees in onderstaand PDF-verslag het gehele reisverslag met foto’s:

Verslag ‘Andalusië, Spanje’

Inlichtingen: Aad Bijl (contactgegevens via de secretaris).