Reisverslag van 16 t/m 22 september 2006.

In eerste instantie was het de bedoeling om vier dagen vanaf de bekende uitkijkheuvels (de Gamlica’s in het Aziatische deel van Istanbul), de roofvogeltrek te volgen maar al snel kwam het idee op om, als je toch in Turkije bent, ook naar andere gebieden te gaan. Uit de diverse reisverslagen die op het internet te vinden zijn en uit het boekje Finding Birds in Western Turkey van Dave Gosney bleek dat de streek ten westen van Bursa ook interessant is.

Om vanuit Bursa de vogelgebieden Uludag, Kus Cenneti aan het meer Manyas (ook wel Kus-) Gölü, Koycaçay delta en het meer Apolyont (ook wel (Ulubat-) Gölü te kunnen bezoeken hadden we ook eigen vervoer nodig, vandaar dat we bij Hertz op het vliegveld een auto hebben gehuurd. Zowel de hotels (2 nachten Bursa en 3 nachten Istanbul) als de auto hebben wij van tevoren via internet geregeld.

Het plan was om al vogelend langs de kust van de zee van Marmara naar Bursa te rijden en in de twee daarop volgende dagen de eerder genoemde gebieden bij Bursa te bezoeken. De resterende twee dagen waren voor het volgen van de roofvogeltrek in Istanbul. Maar zoals het zo vaak gaat moesten we het programma aanpassen.

Lees in onderstaand PDF-verslag het gehele reisverslag met foto’s:

Verslag ‘Vogelreis Turkije’

Soortenlijst

Inlichtingen: Aad Bijl (contactgegevens via de secretaris).