zaterdag 28 oktober 2023 - Tijd: 21:00 - 23:30

Avondexcursie 'Nacht van de Nacht' door het Leuvenumse Bos


Zaterdag 28 oktober – Avondexcursie ‘Nacht van de nacht’ door het Leuvenumse Bos

Sinds 2005 organiseert de Gelderse Natuur- en Milieufederatie de zogenaamde “Nacht van de nacht”. Dit jaar dus voor de 19e keer en onze vereniging heeft besloten daar ook dit jaar weer aan mee te doen. In deze nacht gaat de zomertijd over in de wintertijd, waardoor de nacht een uur langer duurt. Doel van dit evenement is om jong en oud kennis te laten maken het belang van duisternis en draagvlak te creëren voor maatregelen om lichthinder en lichtvervuiling terug te dringen.

Normaal gesproken zijn de meeste natuurgebieden na zonsondergang gesloten, maar met toestemming van Natuurmonumenten mogen we een late avondwandeling maken door het Leuvenumse Bos. Uiteraard gaat onze aandacht vooral uit naar uilen maar een nachtelijke wandeling over de Veluwe kan ook om andere redenen een unieke ervaring zijn. De beleving van echte duisternis en stilte begint, helaas ook in onze omgeving, een steeds zeldzamer verschijnsel te worden.

Om een goede kans te maken op het horen van uilen en overtrekkende vogelsoorten is het wel van belang dat de weersomstandigheden gunstig zijn. Deelnemers wordt gevraagd zich uiterlijk 24 oktober op te geven zodat iedereen tijdig ingelicht kan worden over het doorgaan van de excursie en de exacte locatie en tijd. Houdt er rekening mee dat deze activiteit via de landelijke site (www.nachtvandenacht.nl) ook toegankelijk is voor niet-leden, waardoor de excursie sneller volgeboekt kan zijn.

Opgave is mogelijk bij Frans Deuring (fransdeuring@hotmail.com of 0341-424817).