zaterdag 30 oktober 2021 - Tijd: 21:00 - 23:30

Avondexcursie 'Nacht van de Nacht' door het Leuvenumse Bos


Sinds 2005 organiseert de Gelderse Natuur- en Milieufederatie de zogenaamde ‘Nacht van de nacht’. Dit jaar organiseert zij dus voor de 17e keer het evenement en onze vereniging heeft besloten om hieraan ook dit jaar weer deel te nemen.

In deze nacht gaat de zomertijd over in de wintertijd, waardoor de nacht een uur langer duurt. Doel van dit evenement is om jong en oud kennis te laten maken met het belang van duisternis en draagvlak te creëren voor maatregelen om lichthinder en lichtvervuiling terug te dringen. Normaal gesproken zijn de meeste natuurgebieden na zonsondergang gesloten, maar met toestemming van Natuurmonumenten mogen we een late avondwandeling maken door het Leuvenumse Bos. Uiteraard zal onze aandacht vooral uitgaan naar uilen, maar een nachtelijke wandeling over de Veluwe kan ook om andere redenen een unieke ervaring zijn.

De beleving van echte duisternis en stilte begint, helaas ook in onze regio, een steeds zeldzamer verschijnsel te worden. Om een goede kans te maken op het horen van uilen is het wel van belang dat de weersomstandigheden ons gunstig gezind zijn. Deelnemers wordt gevraagd zich uiterlijk 26 oktober op te geven, zodat iedereen tijdig ingelicht kan worden over het doorgaan van de excursie en de exacte locatie en tijd. Hou er rekening mee dat deze activiteit (via de landelijke site www.nachtvandenacht.nl) ook toegankelijk is voor niet-leden, waardoor de excursie sneller volgeboekt kan zijn.

Opgave is mogelijk bij Frans Deuring (fransdeuring@hotmail.com of 0341-424817).