Deze activiteit is voorbij

woensdag 29 mei 2024 - Tijd: 18:30 - 22:00

Avondexcursie Stille Kern Zeewolde


Avondexcursie in samenwerking met de regionale groene verenigingen.

Een aantal gezamenlijke natuurverenigingen op de Noord-Veluwe organiseert een excursie naar de Stille Kern in het Harderwold te Zeewolde. Dit gebied kenmerkt zich door een wisseling van struiken, bomen en waterpartijen en is aantrekkelijk voor veel vogels. Zeker in het voorjaar komen er veel soorten voor. Met veel geluk horen en of zien we zelfs een Wielewaal, Zomertortel of Wespendief. Er zijn ook groepen Konikpaarden en Schotse hooglanders te zien. Er loopt een pad door het gebied maar overal is struinen toegestaan. In een periode met veel regen kan het zijn dat het niet overal toegankelijk is. Zelf het pad kan dan deels onder water staan.

Voor meer informatie over het gebied zie: https://www.staatsbosbeheer.nl/uit-in-de-natuur/boswachterspad-horsterwold-stillekern.

 

De excursie wordt begeleid door 3 leden van de Vogelbeschermingswacht, KNNV-Noord-Veluwe en IVN-Nijkerk. Per excursieleider wordt een maximumaantal deelnemers van 15 aangehouden. De aanvang is 18.30 uur. Maar omdat het weer en dus de begaanbaarheid zich niet laat voorspellen is het uiteraard onder voorbehoud.

Aanmelden: Dik Bos, secretaris@vbwnoordveluwe.nl.of 06-20502568. Deelnemers krijgen enkele dagen voor de excursie detailinformatie per mail.

Bron foto: Staatsbosbeheer