Deze activiteit is voorbij

vrijdag 11 november 2022 - Tijd: 20:00 - 22:30

De vlucht van de Kraanvogels - door Herman van der Hart


Mijn naam is Herman van der Hart en ik fotografeer de natuur in al zijn facetten al jarenlang. Mijn jeugd heb ik in  Nunspeet doorgebracht en daar begon mijn interesse voor de natuur, door dat we heel regelmatig de bossen in gingen op zoek naar wild. Die interesse ben ik op een bepaald moment gaan verbeelden d.m.v. natuurfotografie. Voor meer info over mij en mijn foto’s,  verwijs ik naar mijn website: www.natuurfotovanderhart.nl 

 

Lezing “de vlucht van de Kraanvogels”

Kraanvogels spreken bij veel mensen tot de verbeelding. Het zijn de langste vogels van Europa en worden in veel culturen beschouwd als brenger van geluk.

Mijn presentatie is eigenlijk een overzicht van een natuurreis van noordoost naar zuidwest Europa. We volgen de Kraanvogels van hun broedgebied in Finland, naar de verzamelplekken in NO Duitsland tijdens de trek in de herfst en verder naar NO Frankrijk om tot slot aan te komen in hun winterverblijf in centraal Spanje, met name Extremadura.

Behalve Kraanvogels, zullen veel andere vogels, zoogdieren en landschappen de revue passeren tijdens deze trektocht. U kunt hierbij denken aan enkele grote roofdieren, als bruine beer, wolf en veelvraat, korhoenders in het noorden tot Spaanse keizerarend en Spaanse lynx in het zuiden. Ik hoop dat u zult genieten van deze presentatie!

Foto: Herman van der Hart

Locatie
De Kiekmure
Tesselschadelaan 1
Harderwijk