zaterdag 11 juni 2022 - Tijd: Hele dag

Jubileumexcursie Marker Wadden


Zaterdag 11 juni – Jubileumexcursie naar de Marker Wadden

Ter gelegenheid van ons 60 jarig jubileum organiseren wij in samenwerking met Natuurmonumenten een excursie naar de Marker Wadden.

Activiteit:
Het bestuur van de VBW nodigt u uit om op zaterdag 11 juni 2022 een bezoek te brengen aan het nieuwe natuurgebied de Marker Wadden. Ter voorbereiding kunt u informatie over deze natuureilanden lezen op www.markerwadden.nl.
Voor de boottocht over het Markermeer naar de Marker Wadden v.v. hebben wij een boot gereserveerd voor maximaal 50 personen. Bent u lid van Natuurmonumenten, dan kunt u op vertoon van uw pasje korting krijgen. Daarnaast krijgen de leden van de VBW 50% korting op het bedrag.
Houd voor uw kleding rekening met de weersomstandigheden, trek stevige wandelschoenen aan en neem mee: lunchpakket, drinken, als u lid bent van Natuurmonumenten uw ledenpas, verrekijker en/of telescoop, vogelgids en eventueel een fotocamera.

Hoe ziet de dag er globaal uit:
Zorg dat u ruim op tijd aanwezig bent in de haven van Lelystad. Ook de chauffeur van uw auto moet een plekje zoeken op de parkeerplaats.
De boot vertrekt precies om 09:30 uit de haven van Lelystad. Adres: Bataviahaven 1, Lelystad.
Om 10:00 uur zijn we op de Marker Wadden. Daar worden we in groepen van ongeveer 15 personen verdeeld o.l.v. een vogelaar van de VBW. Wilt u liever gebruik maken van de gids van Natuurmonumenten en heeft u daarvoor betaald, dan sluit u daarbij aan.
Om 13:45 uur moeten we weer verzamelen bij de boot. De boot vertrekt precies om 14:00 uur weer naar de haven van Lelystad. Het is een vaste veerdienst, die niet wacht op laatkomers!

Kosten:
Kosten veerdienst per persoon zijn: € 25,50 of € 20,50 voor leden van Natuurmonumenten.
Kosten excursie met gids van Natuurmonumenten, zijn per persoon: € 10,- of € 7,- voor leden van Natuurmonumenten.
Voor de leden van de VBW wordt 50% van het bedrag betaald door de VBW.
Het is mogelijk om een introducé mee te nemen.

Aanmelden:
De aanmelding kan tot uiterlijk 30 mei 2022 via het mailadres: rob@nijman.nu.
Bij aanmelding geldt; bij meer dan 50 aanmeldingen komt u op de reservelijst te staan.
Bij de aanmelding dient u te vermelden of u wel of geen lid bent van de VBW.
Als u lid bent van Natuurmonumenten moet u uw lidmaatschapsnummer noteren!
Ook is het belangrijk uw lidmaatschapspasje van Natuurmonumenten bij u te hebben als we bij de boot zijn.
Na de voorlopige aanmelding ontvangt u bericht van ontvangst met daarin de kosten voor u en uw eventuele introducé en hoe u kunt betalen.
Zodra het geld bij de penningmeester binnen is, ontvangt u de definitieve aanmelding.

Annulering:
Mocht u onverhoeds verhinderd zijn, wilt u dit dan uiterlijk 8 juni melden via rob@nijman.nu, u krijgt uw geld dan teruggestort. We kunnen dan iemand van de reservelijst blij maken om alsnog met ons mee te gaan.
Bij afmelding na 8 juni zonder geldige reden of bij het te laat komen voor de boot, kunnen de kosten helaas niet aan deelnemers worden terugbetaald.

Foto: Uitkijktoren – fotograaf Dirk Wijnen/Natuurmonumenten