woensdag 15 februari 2023 - Tijd: 20:00 - 22:00

Lezing: Waarom ijsberen geen pinguïns eten door Jan Vermeer


Tijdens deze presentatie bezoeken we ijskoude poolgebieden. Van Groenland tot Antarctica en van Nova Zembla tot Spitsbergen. Kou, ijs en adembenemende landschappen met daarin het rijke dierenleven staan garant voor een boeiende presentatie. IJsberen op Spitsbergen, Muskusossen op Groenland en de bijzondere Keizerspinguins op Antarctica; de biodiversiteit is uitbundig divers en adembenemend mooi!


Jan Vermeer is ruim 25 jaar professioneel fotograaf. Hij deelt graag zijn kennis met anderen door het geven van lezingen, workshops en tijdens het begeleiden van fotoreizen. Jan bezocht ruim vijftig landen waaronder Nova Zembla, Spitsbergen, Antarctica, IJsland, Congo, Namibië, Rwanda en het bijzondere atol Aldabra. Van deze reizen zijn verschillende boeken verschenen: het gelauwerde Arctic en Antarctica, Breaking Ice, Witte Wereld en Witte Veluwe. Recent verscheen Paddenstoelen.

Zijn foto’s zijn veelvuldig bekroond in prestigieuze fotowedstrijden zoals bij de BBC Wildlife of the Year Contest. De boeken Arctic en Antarctica behaalden de eerste prijs bij de International Photography Award. Hoe geweldig dit ook allemaal is, het belangrijkste voor Jan is en blijft om te laten zien hoe mooi de wereld, de natuur is. Of zoals hij het zelf verwoordt: ‘Ik wil bewondering en verwondering teweegbrengen’. Alleen op die manier is er een toekomst.

www.janvermeer.nl


Deze avond wordt weer georganiseerd in samenwerking met de KNNV Noordwest-Veluwe en vindt plaats in MFC De Kiekmure, Tesselschadelaan 1 in Harderwijk. Aanvang: 20.00 uur.

Locatie
De Kiekmure
Tesselschadelaan 1
Harderwijk