Deze activiteit is voorbij

zaterdag 13 mei 2023 - Tijd: Hele dag

Moerasvogelexcursie door De Wieden


Tijdens deze excursie zullen we letterlijk en figuurlijk verschillende kanten van het gebied te zien krijgen. In de ochtend zullen we een mooie wandeling maken in de veenweiden nabij Wanneperveen. Dit voert ons door bloemrijke en kruidenrijke graslanden en door riet- en ruigtevegetaties, met elk hun eigen vogel-, vlinder- en plantensoorten. Rond de middag bezoeken we de oevers van de open plassen, waarbij we ook het bezoekerscentrum van Natuurmonumenten bij Sint Jansklooster zullen bezoeken. Diverse riet- en moerasvogelsoorten zijn in de nabijheid van het bezoekerscentrum en een daar aangelegd vlonderpad te zien.

In de middag willen we onder andere een bezoek brengen aan een gedeelte van het gebied waar we zicht hebben op broedende Purperreigers. Daarnaast zullen er in deze tijd van het voorjaar vele andere vogelsoorten te zien en te horen zijn.

Het programma kan nog wijzigingen op basis van actuele waarnemingen. Voor deze excursie is het aan te raden om laarzen mee te nemen. Je kunt je aanmelden bij Dik Bos (secretaris@vbwnoordveluwe.nl) of 06-20502568).

Foto: Gouwenaar – https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=32616190