Actuele waarnemingen

Naast onze regioaccount via Waarneming.nl (vbwnoordveluwe.waarneming.nl) zijn waarnemingen en belevenissen ook hieronder via een vrij invoerveld te plaatsen. De waarnemingen dienen binnen ons waarnemingengebied te vallen.

Vanaf de start van onze website in 2004 zijn waarnemingen ingevoerd op onze (voormalige) waarnemingenpagina. Deze berichten zijn hier per jaar terug te lezen ยป

Geef een waarneming door:

 
 
 
 
 
 
Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.
Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Een foto kan worden toegevoegd mgv de bijbehorende url als hij al op een andere site te zien is, bv waarneming.nl
Jan Nijendijk uit Harderwijk heeft geschreven op 22 november 2021 om 14:08
Putterzeedijk/Deltaschuitenbeek: 5 Grote zaagbekken, veel Wintertalingen, 7 Pijlstaarten, veel Bergeenden, Tafeleenden, Kuifeenden, Smienten, 4 Nijlganzen, 3 Witgatjes, Veel Grote- en Blauwe reigers,
Putterzeedijk/Putterpolder: Brand-, Kol-, Grauwe ganzen, 1 Buizerd, 1 Torenvalk en Spreeuwen.
... Wissel deze metabox.
Jan Nijendijk uit Harderwijk heeft geschreven op 21 november 2021 om 16:18
Blauwe kiekendief(m) boven de Elspeetsche heide Ter hoogte van de Stakenbergse weg
... Wissel deze metabox.
Jan Janssen uit Harderwijk heeft geschreven op 21 november 2021 om 13:37
Vanochtend bij kijkscherm Delta Schuitenbeek een stuk of 10 kleine zwanen, zeker 16 blauwe reigers en 10 grote zilverreigers, enkele paartjes grote zaagbek, een paar nijlganzen, witgat, een ijsvogel en heel veel smienten
... Wissel deze metabox.
Gert van Veldhuizen uit Putten heeft geschreven op 17 november 2021 om 21:25
Vanmiddag naar de Delta Schuitenbeek geweest. De Kleine zwanen zijn weer aanwezig: 16 individuen, waarvan 6 juveniel. Verder o.a. 4 Witgatjes en 4 Grote zaagbekken. Er trokken enorm grote troepen smienten over in oostelijke richting.
... Wissel deze metabox.
Alex & Annette Hagenbeek uit Harderwijk heeft geschreven op 17 november 2021 om 16:29
Afgelopen zaterdag 13 november een middelste bonte specht in het Speulderbos. Drie weken geleden gezien, nu ook op foto kunnen vastleggen.
... Wissel deze metabox.
Bela Verhoef uit Harderwijk heeft geschreven op 14 november 2021 om 16:12
Vandaag klapekster Beekhuizerzand
... Wissel deze metabox.
Bela Verhoef uit Harderwijk heeft geschreven op 13 november 2021 om 20:35
Van middag 2 putters aan de Fokko Kortlanglaan
bij het schooltje
... Wissel deze metabox.
Martin Jansen uit Elburg heeft geschreven op 13 november 2021 om 18:20
Vanmiddag in onze volkstuin bij de Breede Gang (Elburg) een Bladkoning of Humes Bladkoning. Vogeltje goed kunnen zien in een oude Appelboom. Voorste vleugelstreepje niet gezien, leek mij wat grijsgroen. Neig daarom naar Humes Bladkoning, maar beestje riep niet.
... Wissel deze metabox.
Wolbert Hermus heeft geschreven op 9 november 2021 om 17:21
Vandaag naar de Renderklippen gegaan om de gisteren gevonden Sneeuwgors te zoeken. Na niet al te lange tijd had ik het beestje gevonden. Hij was aan het foerageren in de berm langs het pad en was vrij tam. Met enig geduld was ie tot een metertje of twee te benaderen. Verder hier ook nog een Klapekster ter plaatse en een overvliegende Blauwe kiekendief.
... Wissel deze metabox.
Benno van den Hoek heeft geschreven op 7 november 2021 om 19:34
Ook op het Veluwemeer zijn de Kleine zwanen sinds een paar weken terug. Deze week ook enkele kleine groepjes Wilde zwanen, die luid toeterend over het huis en over de Elburgse binnenstad richting Veluwemeer vlogen. Heerlijk geluid altijd!
... Wissel deze metabox.
Michiel de Vries uit Harderwijk heeft geschreven op 7 november 2021 om 13:53
De kleine zwanen zijn weer gearriveerd op het Wolderwijd. Vanochtend gezien en al eerder gehoord. Verder zaten er brilduikers, tafeleenden, slobeenden.
... Wissel deze metabox.
Dik Bos uit Harderwijk heeft geschreven op 6 november 2021 om 09:44
Gisterenmiddag op het halfbegroeide deel(oostkant) een Watersnip opvliegend toen hij van ons schrok. Een vreemde plek. Hij maakte het herkenbare geluid dus vergissing met Houtsnip is uitgesloten. Verder een flinke samengestelde groep goudhaan, zwarte mees, pimpelmees en sijs. Een een groepje staartmezen waaronder een witkoppige.
... Wissel deze metabox.
Martin Jansen heeft geschreven op 5 november 2021 om 21:26
Gisteren een Middelste Bonte Specht in oude eiken op de stadswal van Elburg bij de Bas Backerlaan.
... Wissel deze metabox.
Wolbert Hermus heeft geschreven op 5 november 2021 om 20:15
Vanmiddag bij het Tulpeiland in het Wolderwijd een drietal Fraters ontdekt.
... Wissel deze metabox.
Wolbert Hermus heeft geschreven op 30 oktober 2021 om 15:41
Gisterochtend weer eens getrekteld bij de Gortelsche berg. Er was behoorlijk wat trek zuidwaarts van zangvogels. De hoofdmoot werd gevormd door enkele duizenden Spreeuwen, honderden Koperwieken, Kepen en Veldleeuweriken. De krenten in deze pap waren een tweetal IJsgorzen en een drietal Grote zaagbekken. Ook waren er enkel Raven en een Zwarte specht ter plaatse.
... Wissel deze metabox.
Betty van Bruggen uit Elburg heeft geschreven op 28 oktober 2021 om 22:38
Ik zag op het vossenmeer een groep van wel 300 wulpen,ongeveer30 wintertalingen,8 lepelaars een groepje goudplevieren en meer dan 150 kieviten..en een lichte gans met 2 strepen op de kop ...kan het een Indische gans zijn??
... Wissel deze metabox.
Gert van Veldhuizen uit Putten heeft geschreven op 25 oktober 2021 om 20:55
Afgelopen vrijdag 22 oktober werkte ik in mijn tuin in Putten toen ik boven mij "kru-kru-kru" hoorde. Er vloog een Zwarte specht over mijn tuin in de richting van Oud Groevenbeek.
... Wissel deze metabox.
Jan Janssen uit Harderwijk heeft geschreven op 24 oktober 2021 om 15:59
Ook in Arkemheen West al zeker sinds gisteren een koereiger aanwezig, aan het eind van het Nekkeveld, net voor de boerderijen. Op het Nijkerkernauw, net voorbij het stoomgemaal, een groep van ca. 20 brilduikers.
... Wissel deze metabox.
Benno van den Hoek heeft geschreven op 15 oktober 2021 om 19:21
Vanmiddag was de Koereiger langs de dijk van het Reevediep bij Kampen nog steeds aanwezig. Hij liet zich mooi zien in de nabijheid van twee roodbruine koeien. Ter plaatse ook 22 Lepelaars en een langsvliegende IJsvogel.
... Wissel deze metabox.
Wolbert Hermus heeft geschreven op 15 oktober 2021 om 17:01
Vanochtend tijdens een wandeling door de Elspeeter struiken een roepende Kleine bonte specht, Middelste bonte specht en een Zwarte specht. Ook zag ik enkele groepjes Kruisbekken ter plaatse in naaldbomen of overvliegend. Bij een grote plas op het pad was een groepje Kepen zich aan het wassen en drinken.
... Wissel deze metabox.