Actuele waarnemingen

Naast onze regioaccount via Waarneming.nl (vbwnoordveluwe.waarneming.nl) zijn waarnemingen en belevenissen ook hieronder via een vrij invoerveld te plaatsen. De waarnemingen dienen binnen ons waarnemingengebied te vallen.

Vanaf de start van onze website in 2004 zijn waarnemingen ingevoerd op onze (voormalige) waarnemingenpagina. Deze berichten zijn hier per jaar terug te lezen ยป

Geef een waarneming door:

 
 
 
 
 
Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.
Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Een foto kan worden toegevoegd mgv de bijbehorende url als hij al op een andere site te zien is, bv waarneming.nl
Benno van den Hoek heeft geschreven op 30 april 2022 om 10:22
Tijdens de 3e inventarisatieronde door het reservaat aan de Kleine Woldweg (POW) o.a. baltsende Blauwborst, Roerdomp, zingende Snorren, 1e Kleine karekieten en opnieuw aardig wat Waterrallen. Ook weer het/een paartje Bruine kiekendief boven het gebied. In de natte delen al bijna geen Grutto's meer (wel in aanliggende percelen te horen) en nog slechts enkele Kemphanen. Opvallend was de grote groep Regenwulpen (ca. 50 ex.), die het gebied vanaf 6.00 uur in groepjes verlieten. Ook een Witgat ter plaatse en regelmatig wegvliegende Watersnippen.

Langs de Groote Woldweg, t.h.v. de afslag Winterdijk, 2 Kleine plevieren, 3 Kemphanen en 3 Bosruiters. Verderop nabij de Riethaere ook 2 Bosruiters een Noordse kwik. Vanuit het rietland een Roerdomp. Nabij Abberteiland o.a. Koekoek, 2 Sprinkhaanzangers en een passerende Groenpootruiter.
... Wissel deze metabox.