Actuele waarnemingen

Naast onze regioaccount via Waarneming.nl (vbwnoordveluwe.waarneming.nl) zijn waarnemingen en belevenissen ook hieronder via een vrij invoerveld te plaatsen. De waarnemingen dienen binnen ons waarnemingengebied te vallen.

Vanaf de start van onze website in 2004 zijn waarnemingen ingevoerd op onze (voormalige) waarnemingenpagina. Deze berichten zijn hier per jaar terug te lezen ยป

Geef een waarneming door:

 
 
 
 
 
Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.
Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Een foto kan worden toegevoegd mgv de bijbehorende url als hij al op een andere site te zien is, bv waarneming.nl
Wolbert Hermus heeft geschreven op 11 mei 2022 om 20:26
Gisteren een lange fietstocht over de Veluwe gehouden, met name door de Kroondomeinen. In alle vroegte hoorde ik een Bosuil bij Tongeren. Bij de Tongerense heide, Greveld en de Gortelsche berg had ik meerdere zingende Nachtzwaluwen en 1 Houtsnip.
In de Kroondomeinen had ik nog een zingende Bosuil (een krap half uur voor zonsopkomst), even later nog een roepend exemplaar.
Verdere krenten van de dag waren een zingende Draaihals en Groene specht bij de Valenberg en eennjagend Smelleken bij het Uddelsche Buurtveld. Het hoogtepunt van de dag was een Zomertortel bij de Asselsche heide, deze was kortstondig ter plaatse. Aan Fluiters had ik geen gebrek, met zo'n 20 verschillende exemplaren.
Ook kwam ik veel wild tegen, met in totaal zo'n 50 Edelherten, twee vossen en opvallend weinig Wilde zwijnen (hooguit 10, geen enkele big)
... Wissel deze metabox.