Actuele waarnemingen

Naast onze regioaccount via Waarneming.nl (vbwnoordveluwe.waarneming.nl) zijn waarnemingen en belevenissen ook hieronder via een vrij invoerveld te plaatsen. De waarnemingen dienen binnen ons waarnemingengebied te vallen.

Vanaf de start van onze website in 2004 zijn waarnemingen ingevoerd op onze (voormalige) waarnemingenpagina. Deze berichten zijn hier per jaar terug te lezen ยป

Geef een waarneming door:

 
 
 
 
 
Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.
Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Een foto kan worden toegevoegd mgv de bijbehorende url als hij al op een andere site te zien is, bv waarneming.nl
Benno van den Hoek heeft geschreven op 30 mei 2022 om 09:44
Gisteravond naar het Hulkesteinse bos bij Zeewolde voor de daar eerder op de dag gevonden Roodmus. Bij aankomst al direct prachtig zingend. Na meerdere zangposten in de buurt kwam hij recht boven me zitten en begon oorverdovend te zingen. Daarna samen met Wolbert nog even mooi door de scope gezien. Helaas wel een kleurloos 2ekj mannetje, dus bruinmus was een toepasselijker naam.
Vervolgens even bij de Woudaap in de Delta Schuitenbeek gaan kijken. Aanvankelijk was hier niets te horen of te zien, maar na een half uurtje hoorde ik de vogel ineens in de verte roepen. Dat dacht ik althans, maar de vogel zat mij op ca. 15 m. afstand door het riet aan te gluren en heel zachtjes te roepen. Kwam vervolgens uit nieuwsgierigheid steeds verder omhoog en liet zich zeker 10 min. beeldvullend in de scope zien!;Ook de Kleinst waterhoen in de Kievitslanden werkte lekker mee. De vogel zat ca. 10 m. van het bruggetje bij de watergang te roepen.
Tenslotte nog even bij de Noordse nachtegaal langs de Buizerdweg bij Lelystad geweest. Ook hier bij aankomst direct luid zingend. Bijna 15 min. kon ik genieten van het oorverdovende concert, op nog geen 15 m. afstand. Wat een prachtige vogelavond!
... Wissel deze metabox.