Actuele waarnemingen

Naast onze regioaccount via Waarneming.nl (vbwnoordveluwe.waarneming.nl) zijn waarnemingen en belevenissen ook hieronder via een vrij invoerveld te plaatsen. De waarnemingen dienen binnen ons waarnemingengebied te vallen.

Vanaf de start van onze website in 2004 zijn waarnemingen ingevoerd op onze (voormalige) waarnemingenpagina. Deze berichten zijn hier per jaar terug te lezen ยป

Geef een waarneming door:

 
 
 
 
 
Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.
Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Een foto kan worden toegevoegd mgv de bijbehorende url als hij al op een andere site te zien is, bv waarneming.nl
Wolbert Hermus heeft geschreven op 26 juli 2022 om 14:51
Gisteren met de fiets een ronde gedaan langs wat plekken waar ik eerder dit jaar, of vorig jaar, Grauwe klauwieren heb gezien. Ik ben begonnen bij de weg van het schietterrein, wat leidt naar het museum. Hier trof ik een mannetje Grauwe klauwier. Hierna ging ik door naar Landgoed Welna. Ook hier zag ik een mannetje Grauwe klauwier. In dit gebied trof ik ook nog een Adder, raaf en Wespendief. Daarvandaan via het Greveld en de Gortelsche berg (geen G.K. helaas, vorig jaar wel) naar de Noorderheide. In dit gebied zag ik in totaal 9 Grauwe klauwieren; twee paartjes met beiden 2 jongen en 1 los mannetje. Een raaf liet ook nog van zich horen. Na dit succesverhaal ging ik naar het Hulshorsterzand. Hier zag ik een paartje Grauwe klauwier die druk aan het jagen waren, helaas zag of hoorde ik geen jongen. Een Boomvalk was ook actief in dit gebied. Als laatste ben ik naar het Mosterdveen gegaan, waar vorig jaar ook succesvol was gebroed. Daar trof ik nu niks aan.
... Wissel deze metabox.