Actuele waarnemingen

Naast onze regioaccount via Waarneming.nl (vbwnoordveluwe.waarneming.nl) zijn waarnemingen en belevenissen ook hieronder via een vrij invoerveld te plaatsen. De waarnemingen dienen binnen ons waarnemingengebied te vallen.

Vanaf de start van onze website in 2004 zijn waarnemingen ingevoerd op onze (voormalige) waarnemingenpagina. Deze berichten zijn hier per jaar terug te lezen ยป

Geef een waarneming door:

 
 
 
 
 
Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.
Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Een foto kan worden toegevoegd mgv de bijbehorende url als hij al op een andere site te zien is, bv waarneming.nl
Geert Jan Prins uit Oldebroek heeft geschreven op 22 september 2022 om 14:44
Op t fietsje naar Noordeinde waar ik afspraak had met Dick vd Streek van de kanoverhuur. Mocht meteen met kano Drontermeer op. Hier fourageerden 2 Reuzensterns. Boven t riet vloog een luidruchtige groep van 12 Baardmannetjes. Op terugweg langs Kleine Woldweg twee Purperreigers, mijn 1ste en waarschijnlijk laatste van 2022. Bij het natuurgebied Kleine Woldweg een Porseleinen en een groep van 15 Baardmannetjes. Ook 2 Bonte strandlopers en veel watersnippen. Zou er wel eens een echt zeldzame snip tussen kunnen zitten vroeg ik me af, en zou ik die er dan tussenuit vissen? Langs Kleine Woldweg ook 2, jammergenoeg doodgereden Argusvlinders en op zelfde plek een dode enorm keverachtige wat volgens Obsidentify een Veldkrekel geweest was. Die polder, delen ervan, zouden toch meer onderdeel mogen worden van het Gelders Natuur Netwerk.
... Wissel deze metabox.