Actuele waarnemingen

Naast onze regioaccount via Waarneming.nl (vbwnoordveluwe.waarneming.nl) zijn waarnemingen en belevenissen ook hieronder via een vrij invoerveld te plaatsen. De waarnemingen dienen binnen ons waarnemingengebied te vallen.

Vanaf de start van onze website in 2004 zijn waarnemingen ingevoerd op onze (voormalige) waarnemingenpagina. Deze berichten zijn hier per jaar terug te lezen ยป

Geef een waarneming door:

 
 
 
 
 
Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.
Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Een foto kan worden toegevoegd mgv de bijbehorende url als hij al op een andere site te zien is, bv waarneming.nl
Wolbert Hermus heeft geschreven op 2 oktober 2022 om 11:46
Gisteren bij het Uddelsche buurtveld een jagend vrouwtje Blauwe kiekendief. Tegen de bosrand liep een grote roedel herten met twee forse mannetjes die druk waren met het imponeren van de dames. Op de terugweg een adulte Rugstreeppad en twee roepende Bosuilen.
Vanochtend een heerlijke wandeling gemaakt bij de Gortelsche berg. Hier was opvallend veel trek zichtbaar van met name Boerenzwaluw. Plots hoorde een roepende kruisbek. In het veld dacht ik al aan Grote, thuis werd dit bevestigd mbv de opname en sonogram. Op andere plekken in het land zijn ook al Grote kruisbekken gemeld, dus opletten allemaal ;). Verder hier ook nog een elftal Raven en vanuit het bos hoorden we burlende Edelherten.
... Wissel deze metabox.