Actuele waarnemingen

Naast onze regioaccount via Waarneming.nl (vbwnoordveluwe.waarneming.nl) zijn waarnemingen en belevenissen ook hieronder via een vrij invoerveld te plaatsen. De waarnemingen dienen binnen ons waarnemingengebied te vallen.

Vanaf de start van onze website in 2004 zijn waarnemingen ingevoerd op onze (voormalige) waarnemingenpagina. Deze berichten zijn hier per jaar terug te lezen ยป

Geef een waarneming door:

 
 
 
 
 
Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.
Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Een foto kan worden toegevoegd mgv de bijbehorende url als hij al op een andere site te zien is, bv waarneming.nl
Benno van den Hoek heeft geschreven op 8 oktober 2022 om 20:00
Na vele jaren ringen langs het Veluwemeer bij Elburg is de vangst van een IJsvogel nog altijd genieten. Ook vanochtend weer. We konden op dat moment echter nog niet vermoeden dat deze ochtend nog veel meer moois in petto had. Stomverbaasd waren we toen we rond 8.30u een Dwerggors in onze netten aantroffen! Het prachtige (eerstejaars mannetje) beestje is de eerste ooit op deze ringplek. Uiteraard hebben we na de ring- en biometriehandelingen even de tijd genomen om deze zeer zeldzame doortrekker van dichtbij te bewonderen.Onze dag was helemaal geslaagd toen we een kleine twee uur later ook nog een Bladkoning vingen. Wat een prachtige ochtend!!
Leuk waren ook de vele Rietgorzen, enkele Cetti's zangers en nog een heel aantal andere soorten. In totaal 71 vogels van 16 soorten (zie voor de vangsten onze pagina op Trektellen.nl).
... Wissel deze metabox.