Actuele waarnemingen

Naast onze regioaccount via Waarneming.nl (vbwnoordveluwe.waarneming.nl) zijn waarnemingen en belevenissen ook hieronder via een vrij invoerveld te plaatsen. De waarnemingen dienen binnen ons waarnemingengebied te vallen.

Vanaf de start van onze website in 2004 zijn waarnemingen ingevoerd op onze (voormalige) waarnemingenpagina. Deze berichten zijn hier per jaar terug te lezen ยป

Geef een waarneming door:

 
 
 
 
 
Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.
Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Een foto kan worden toegevoegd mgv de bijbehorende url als hij al op een andere site te zien is, bv waarneming.nl
Wolbert Hermus heeft geschreven op 11 oktober 2022 om 18:17
Gisteren tijdens een wandeling door het Spijkbos in totaal 10 Vuurgoudhaantjes gevonden. Buiten deze mooie soort was het ook genieten van de vele overvliegende Koperwieken, Zanglijsters, Sijzen en andere vogels op trek. Ook hoorden we nog een roepende Groene specht en was er een IJsvogel aan het jagen.
Vandaag een flink stuk gefietst langs het Veluwemeer aan de Flevozijde. Langs de hele route zaten veel vogels, waarschijnlijk allemaal gisteren en vannacht binnen gekomen. Ik kwam veel reizende groepjes Pimpel-, Kool- en Staartmezen tegen, Roodborstjes zaten vanuit ieder struikje te roepen en ook waren er nog vele Koperwieken en Zanglijsters. In totaal trof ik ook nog 8 Vuurgoudhaantjes en een Bladkoning (de doelsoort ;)).
Bij het Harderbos waren ook nog 3 Vuurgoudhaantjes en vanuit de hut aldaar zag ik 220 Krooneenden. Bij de brug van Elburg zag ik een groepje van 6 Kleine zwanen.
... Wissel deze metabox.