Actuele waarnemingen

Naast onze regioaccount via Waarneming.nl (vbwnoordveluwe.waarneming.nl) zijn waarnemingen en belevenissen ook hieronder via een vrij invoerveld te plaatsen. De waarnemingen dienen binnen ons waarnemingengebied te vallen.

Vanaf de start van onze website in 2004 zijn waarnemingen ingevoerd op onze (voormalige) waarnemingenpagina. Deze berichten zijn hier per jaar terug te lezen ยป

Geef een waarneming door:

 
 
 
 
 
Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.
Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Een foto kan worden toegevoegd mgv de bijbehorende url als hij al op een andere site te zien is, bv waarneming.nl
Gerard van Dijk uit Putten heeft geschreven op 1 november 2022 om 14:22
Slaapplaatstellingen (Sovon) 28/10/'22 en daarvoor
Op de twee slaapplaatsen in Arkemheen en Delta Schuitenbeek samen komen we in totaal op 85 grote zilverreigers. Jelle de Jong zag tevens 11 koereigers. Details hieronder:

Op 28/10/โ€™22 had ik in de Delta Schuitenbeek, ditmaal op meest westelijke eiland,
34 grote zilverreigers (gzr) en in de hele Delta S. oost (kade + eilanden) 165 aalscholvers.

Op 27/10 was dat minimaal 26 gzr en minimaal 128 Aalscholvers

Op 28/10 had ik een betere telpositie voor binnenkomende GZR: in de westpunt van Delta S. oost en tevens aan de westkant van het westelijkste van de drie eilanden (andere jaren (ook) andere eilanden)
De/een voorverzamelplaats bevond zich pal achter het eerste (vanuit โ€˜t westen) eiland op de ondiepte voor met geboomte bedekte kade.
27/10 was er een kleinere vvp of voor-vvp achter het tweede eiland, nabij de kade. De grote vvp van 28/10 heb ik toen niet meer kunnen tellen: de reigers zaten al tussen de nog bebladerde takken, wat geen goed overzicht meer gaf.

Het totaal van de Arkemheense grote zilverreigers van de telpost tussen Nijkerks stoomgemaal en Nekkeveld (hieronder: 51) en in Delta Schuitenbeek-oost (34) is dan 85, een mooi aantal.

Van: J. de Jong
Verzonden: donderdag 27 oktober 2022 13:53

..Zilverreigertelling in Arkemheen 51 GZR en 11 Koereigers! teldatum vรณรณr 27/10)
... Wissel deze metabox.