Actuele waarnemingen

Naast onze regioaccount via Waarneming.nl (vbwnoordveluwe.waarneming.nl) zijn waarnemingen en belevenissen ook hieronder via een vrij invoerveld te plaatsen. De waarnemingen dienen binnen ons waarnemingengebied te vallen.

Vanaf de start van onze website in 2004 zijn waarnemingen ingevoerd op onze (voormalige) waarnemingenpagina. Deze berichten zijn hier per jaar terug te lezen ยป

Geef een waarneming door:

 
 
 
 
 
Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.
Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Een foto kan worden toegevoegd mgv de bijbehorende url als hij al op een andere site te zien is, bv waarneming.nl
Wolbert Hermus heeft geschreven op 17 maart 2023 om 14:44
Afgelopen dinsdag 3 Middelste bonte spechten en een honderdtal Kepen in het Wieselsche bos.
Afgelopen woensdag in Polder Arkemheen vele Grutto's, enkele Tureluurs, een tweetal Kluten, m'n eerste zingende Tjiftjaf en een Roodborsttapuit. Samen met Roel Pannekoek ook nog naar een Steenuil gekeken.
Gisterochtend bij Landgoed Welna een tweetal Grote Kruisbekken en gistermiddag in aller haast naar Nijkerk gereden vanwege een zeer zeldzame Ringsnavelmeeuw. Na een zoektocht, die tussendoor nog een viertal overvliegende Kraanvogels opleverde, kwam het bericht dat de meeuw was teruggevonden. Na een korte rit was ik op de juiste plek en kon ik met tientallen anderen genieten van deze dwaalgast.
Vanochtend gewandeld over Landgoed Zwaluwenburg. Hier had ik het hele setje spechten. In totaal 6 Groene spechten, 4 of 5 Middelste bonte, 2 Kleine bonte, 1 Zwarte en vele Grote bonte spechten. Ook zag ik nog een tweetal Raven, 2 Vuurgoudhaantjes en een zingende Tjiftjaf.
... Wissel deze metabox.