Actuele waarnemingen

Naast onze regioaccount via Waarneming.nl (vbwnoordveluwe.waarneming.nl) zijn waarnemingen en belevenissen ook hieronder via een vrij invoerveld te plaatsen. De waarnemingen dienen binnen ons waarnemingengebied te vallen.

Vanaf de start van onze website in 2004 zijn waarnemingen ingevoerd op onze (voormalige) waarnemingenpagina. Deze berichten zijn hier per jaar terug te lezen ยป

Geef een waarneming door:

 
 
 
 
 
Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.
Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Een foto kan worden toegevoegd mgv de bijbehorende url als hij al op een andere site te zien is, bv waarneming.nl
Benno van den Hoek heeft geschreven op 30 april 2023 om 16:23
Vanmorgen met Dimitri een trektelling gedaan (7.30-13.00u) vanaf de Zomerdijk bij Abberteiland. Qua trek van zangvogels viel het nogal tegen, met nauwelijks pieper- en zwaluwtrek (althans niet merkbaar, maar mogelijk erg hoog). Toch enkele leuke, grotere krenten. Boven eiland Eekt kregen we een Zwarte wouw in beeld, die de hoogspanningslijnen richting Flevoland volgde. Langs de Flevorand ook een vrouw Blauwe kiek naar NO. Een Zeearend kwam vanuit noord hoog over, en vloog even later weer terug met een flinke vis. Op weg naar het nest bij Reeve. Verder een handjevol Bruine kieken (deels lokale vogels), een tiental Buizerds en 23 Ooievaars. Een grote groep van 18 vogels vloog hoog thermiekend naar noord.
Verder o.a. Groenpootruiter en Kleine plevier en ter plaatse o.a. Roerdomp, Robotap, IJsvogel, drie Raven, Sprinkhaanzanger en Krooneenden.
... Wissel deze metabox.