Actuele waarnemingen

Naast onze regioaccount via Waarneming.nl (vbwnoordveluwe.waarneming.nl) zijn waarnemingen en belevenissen ook hieronder via een vrij invoerveld te plaatsen. De waarnemingen dienen binnen ons waarnemingengebied te vallen.

Vanaf de start van onze website in 2004 zijn waarnemingen ingevoerd op onze (voormalige) waarnemingenpagina. Deze berichten zijn hier per jaar terug te lezen ยป

Geef een waarneming door:

 
 
 
 
 
Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.
Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Een foto kan worden toegevoegd mgv de bijbehorende url als hij al op een andere site te zien is, bv waarneming.nl
Benno van den Hoek schreef op 4 mei 2023 om 11:46
Gisteravond langs de Oosterbroekweg, nabij Zuideinde, een Velduil die een prachtige vliegshow gaf. De vogel foerageerde met name boven een weiland met pas gemaaid gras en ving daar in 5 min. tijd tenminste twee muizen. Deze werden aan de grond vakkundig onthoofd en weggewerkt. De vogel poseerde ook nog even mooi op een paaltje nabij de weg.

Eerder op de avond vanaf de Knardijk het Harderbroek gescand op leuke stelten. Dit leverde o.a. 4 Kleine strandlopers, een tiental Bosruiters, ca. 15 Groenpootruiters, 5 Bontbekplevieren, enkele Kleine plevieren, Kemphaan en een Witgat op. De waterstand in dit deel van het gebied is nu erg gunstig voor deze doortrekkers.
... Wissel deze metabox.