Actuele waarnemingen

Naast onze regioaccount via Waarneming.nl (vbwnoordveluwe.waarneming.nl) zijn waarnemingen en belevenissen ook hieronder via een vrij invoerveld te plaatsen. De waarnemingen dienen binnen ons waarnemingengebied te vallen.

Vanaf de start van onze website in 2004 zijn waarnemingen ingevoerd op onze (voormalige) waarnemingenpagina. Deze berichten zijn hier per jaar terug te lezen ยป

Geef een waarneming door:

 
 
 
 
 
Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.
Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Een foto kan worden toegevoegd mgv de bijbehorende url als hij al op een andere site te zien is, bv waarneming.nl
Wolbert Hermus schreef op 28 september 2023 om 11:53
De afgelopen paar dagen op verschillende locaties kunnen genieten van de eerste piek in de najaarsmigratie.
Dinsdag stond ik een tijdje in de ochtend bij Abberteiland. Hier zag ik twee Koereigers vertrekken vanaf de slaapplaats om ergens de polder te gaan foerageren. Ook zag ik tweemaal een Zeearend langsvliegen en vlogen er enkele honderden Boerenzwaluwen en andere zangvogels in zuidelijke richting over.
Woensdag liep ik in de vroege ochtend over de Elspeetsche heide. Ook hier was veel trek van zangvogels. Vrijwel continu waren er wel Zanglijsters, graspiepers of sijzen te horen. De krentjes waren een Roodkeelpieper, tweetal Grote gele kwikstaarten en een groepje van 6 Paapjes die kort ter plaatse waren.
Vanochtend was ik bij het Uddelse buurtveld, met name voor de Edelherten. Er was een grote roedel hindes met jongen aanwezig. Hieromheen hingen 5 mannen die regelmatig burlden en elkaar intimiderend benaderden, dit was al een mooie show op zich. Ook hier was veel te merken van de migratie. Er vlogen vele Sijzen over, zeker 350 geteld. Ook hoorde ik driemaal een Grote gele kwikstaart, kwam er een Smelleken langs (die even achter een zangvogel aanging) en kwam ik twee Paapjes tegen. Verder vlogen er Rietgorzen, Zanglijsters, graspiepers e.d. langs.
... Wissel deze metabox.