Actuele waarnemingen

Naast onze regioaccount via Waarneming.nl (vbwnoordveluwe.waarneming.nl) zijn waarnemingen en belevenissen ook hieronder via een vrij invoerveld te plaatsen. De waarnemingen dienen binnen ons waarnemingengebied te vallen.

Vanaf de start van onze website in 2004 zijn waarnemingen ingevoerd op onze (voormalige) waarnemingenpagina. Deze berichten zijn hier per jaar terug te lezen ยป

Geef een waarneming door:

 
 
 
 
 
Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.
Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Een foto kan worden toegevoegd mgv de bijbehorende url als hij al op een andere site te zien is, bv waarneming.nl
Edwin Beijeman uit Oldebroek schreef op 30 maart 2024 om 09:10
Gisteravond met de fiets gevogeld langs verschillende stukken van het Reevediep. De leukste soorten van de avond: Lepelaar, Bruine kiekendief, Kemphaan, Witgat, zingende Roerdomp, Roodborsttapuit, Cetti's zanger, Blauwborst, Kleine zilverreiger, Tapuit, Kluut, Zwartkopmeeuw, Bonte strandloper, Bontbekplevier, Kleine plevier, Zomertaling, Oeverzwaluw, Boerenzwaluw, Zwartkop. Hiervan waren de meeste soorten nieuw voor dit jaar. Ook had ik nog een late Grote zaagbek en Blauwe kiekendief. De aldaar gemelde Kuifduiker niet meer gevonden. Wat ook leuk was, was een ontdekking van een zeearendsnest aan de Westzijde van het Reevediep, ter hoogte van de Reevesluis, waarvan ik niet wist dat deze aanwezig was. Het nest leek in eerste instantie onbezet, maar eenmaal met de scoop erop gericht viel als eerste de gele snavel en vervolgens de lichte kop van een adulte zeearend op. Een erg gaaf gezicht en mooi dat deze soort ook het Reevediep als geschikt broedgebied heeft gevonden.
... Wissel deze metabox.